Това каза за ФрогНюз лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев.В понеделник

...
Това каза за ФрогНюз лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев.В понеделник
Коментари Харесай

Георги Георгиев, БОЕЦ за Фрог: Получих телефонно обаждане от Гешев с покана за среща за ”Барселонагейт”

Това сподели за ФрогНюз водачът на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев.

" В понеделник отидох до Съдебната палата, с цел да желая персонално от Гешев пояснения за неналичието на резултати по подадените сигнали от сдружението. Някои от тези сигнали са от години. Като “Барселонагейт “, да вземем за пример. Те единствено го разнасят като бухалката, с цел да се шантажират взаимно, само че нашата цел е да стигнем до истината. В Съдебната палата Гешев се скри, след което се прибрах в офиса и той ми се обади по телефона със поръчка за среща, само че досега такава няма. ”, описа Георгиев.

Лидерът на гражданското съдружие разясни, че следва БОЕЦ да обмислят какви ще са идващите им дейности.

“Ние не сме медия и не търсим медийни сензации, ние търсим резултати. Сега чуваме и самия Гешев, и партийни водачи, политици, които да приказват за “Барселонагейт ”, приказват за пачките и кюлчетата, само че никой не загатва, че това са сигнали на съдружие БОЕЦ, на тази гражданска самодейност, за резултатите от тези сигнали какво се случва. Това сме го виждали и обратно във времето. Когато има някакво напрежение по върховете, вадят някакви сигнали и се замерят с тях, само че развиване няма, а ние желаеме да стигнем до резултати ”, безапелационен е Георгиев. 

“Ако отидем на среща с Гешев, аз ще приготвя досиетата по всички тези проблеми - Борисов, Радев, самият Гешев. Всички сигнали по тези тематики, по които ще желаеме отговори ", добави той. 

На въпрос на ФрогНюз, дали да чакаме по-бързи резултати по сигнала за водачът на БОЕЦ отговори:

“Гешев за първи път загатна “Барселонагейт ” с това име, само че нас техните войни не ни интересуват. Ние тази война против мафията си я водим към този момент 10 години и не разчитаме на техните ходове, а на нашата самодейност. Ако Гешев декларира, че ще работи по тези каузи, то дано забележим резултатите, обвинителните актове. ”

“Вчера внесохме искане до ПП-ДБ искане те да изискват от парламентарната естрада оставката на Борисов, защото той е един от виновниците Гешев да бъде на власт. ”

“Борисов, Цацаров, по-късно и Гешев трансфораха прокуратурата в тази мутренска бригата, която е тя сега. Ако влезем в режим на пасивни наблюдаващи, те още веднъж ще се договорят. Мафията има мощни инстинкти за самозапазване и след сходни земетресения, допускам към този момент са в ход процесите на договаряне и предоговаряне. ”, сподели Георгиев. 

“В момента БОЕЦ приготвя и идващите сигнали, с съответни данни за корупция. Като в тях е включен и Борисов. Ако чакаме, няма да се случи нищо, просто всичко ще утихне с времето, ще взривят нов скандал, с цел да изместят тематиката. Искам да създадем една спогодба, тук положителни няма. Това, че Гешев, в този момент, след години ще свие чадъра на Бойко Борисов, вероятно, и ще повдигне обвиняване по някой от нашите сигнали, не значи, че той не би трябвало да носи отговорност по извърпените от него закононарушения ", безапелационен е водачът на БОЕЦ.

 

Разговаря Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР